Törzsi fülbevalók szuvenírként | Rövid galéria a következő minicsomagról II.

Folytatom az előző, “kézműves fülbevalók” galériaposztom a bennszülött eredetű és tradicionális mintázatú fülbevalókról – a különbség annyi, hogy ennek a végére “némi fém” is becsúszott. :)

Mint előzőleg, most is a kedvencemmel kezdem:

Fából készült fülbevaló indonéz festett mintával

Fából készült fülbevaló indonéz festett mintával

Különleges kézfestés precízen megmunkált fafelszínen, s ha követed rendszeresen az írásaimat, már tudod, hogy személy szerint ez az amit leginkább preferálok. :) A minták mint legtöbbször, most is vonásaikban tradicionális jegyeket viselnek, melyet írókával pingáltak fel arany és világoskék akrilfestékkel. Hasonló színvilágot és mintákat díszítéshez a kulcstartós posztomban is találsz >>

Fából készült törzsi fülbevalók (Indonézia)

Fából készült törzsi fülbevalók (Indonézia)

Fényezés, lakkozás nélkül, 100% kézi faragás trópusi fából, a kampókat leszámítva. A fényezés nélküli fafelszín ápolásához legjobb olajat használni, azon belül is a parfümmentes, természetes eredetű babaolajjal való leecsetelést ajánlom és semmiképpen sem étolajjal próbáljuk meg őket karbantartani. Ha valami könnyen viselhető, nem elkoptatható vagy rozsdásodó darabban akarsz lubickolni egy forró nyári napon, akkor ezeket viselve nyugodtan megteheted, illetve ha csupán az autentikus stílust szeretnéd képviselni.

Fából készült törzsi fülbevalók (Indonézia)

indonéz stílusú kézműves fülbevalók

Ha kedveled a rezet és az újrahasznosítást is, akkor had mutassam be neked ennek a kombónak az ékszerét! Általában be szokták ezüstözni vagy aranyozni a hasonló darabokat, viszont a füldísz bennszülött stílusa pont nem kívánt maga után ilyen cicomát. Mint az eddigi bemutatott kollekció, úgy ennek viselése is olyan könnyű, mint a harmat.

indonéz stílusú kézműves fülbevalók

Indonéz fülbevalók a hindu kultúra jegyeivel

Végezetül pedig mikor erre a párra nézek rá, akkor két dolog jut eszembe róla: a krokodil bőre, illetve azok a nagy, magas templomok építőjegyei, amiket Jogjakartában láttam – igen, a Prambananról beszélek :) Gyönyörűen veri vissza a fényt, egy napsütéses nyári napon lehetetlen nem észrevenni.

Te viselsz kézműves fülbevalókat? Oszd meg, ha szerinted tetszenének más ismerősödnek is!

Szólj hozzá!

hozzászólás