Törzsi fülbevalók szuvenírként | Kedvencünk a fa :)

A fából készült alkotásokért oda meg vissza vagyok, s míg korábban leírtam, miért érzem magam jobban, ha természetes terméket viselek magamon (akkor is ha csak a kulcscsomómról van szó) most bemutatom azt a fülbevalószettet, melyet jávanéz kézből kaptam és amit szuvenírként készülök elajándékozni a hozzám közelállóknak :)

Indonéz, kerek fülbevalók piros-krémszínű mintával
Rögtön a kedvencemmel kezdem! Első ránézésre a belső minta és annak színei a feltűnő, de közelebbről megvizsgálva veszed észre a kreatív részleteket: az ujjaddal végigsimítva érzed, hogy a feketére festett szél tényleg fa és sikerült tökéletesen tükörsimára csiszolnia alkotójának, melynek fényes tündöklését a vékony lakkréteg biztosítja.

Rövid fejtörő: vajon belül, az üveglap mögött minek a törmeléke található?

(Ha a piros színt szerinted a helyiek közkedvelt fűszere, a csili adja, nem nyert :))

Hát a kagylóé!

Indonéz, kerek fülbevalók piros-krémszínű mintával

Bizony, legbelül az ott 100% kagyló! Bizonyos eldugott tengerpartok vízben ázott homokjában meglelhetőek a vörös színű kagylók is nagyon kis eséllyel, így fülön hordani ezeket a kuriózumokat mindenképpen megbecsülendő.

Tipp: ha szeretsz ékszereket készíteni és hasonlót csinálnál te is, a fülcsi belsejébe az áttetsző lap mögé szórhatsz apró csillogó gyöngyöket, konfettit vagy bármi mást pótléknak amit te kitalálsz, és az elválasztást az áttetsző lencse mögött pedig egy pár milis vastagságú fémhuzallal, dróttal meglehet oldani (drótvágóval vágsz megfelelő méretűt, 2-2 darabkát mindkét fülbevaló belsejébe)

Fából faragott fülbevaló agyar formával

Ennek a párnak a varázsa az egyszerű naturális voltában rejlik, hisz az akasztókon és a vékony lakkon kívül semmi más nem lett hozzáadva a kifaragott végeredményhez. Ideálisan hordható bármilyen hétköznapi öltözethez, ha csak egy kicsit csinosabbak szeretnénk lenni a megszokottnál. Légies fogása a kókuszfáéra emlékeztet, valószínűleg abból is készült, sajnos nem jutott eszembe megkérdezni a készítőjüket erről elaléltságomban :)

törzsi motívumos indonéz fa fülbevalók

Itt a beltörzsi motívumok írókával lettek finoman megrajzolva, a szintén vastag, de mégis papírvékonyként tapintandó anyag pedig lassan de biztosan megerősít sejtésemben a fülbevalók kókuszfa eredetét illetően – kb. olyan mintha egy műanyag érmét fognék. Az itt élő nyugatiak bolondulnak az ilyen etnikumi darabokért, de a helyiek észrevettem, nem nagyon viselnek ilyesmiket, inkább megy a bross bross hátán (erről írtam egy külön posztot legutóbb >>)

Végezetül pedig a második kedvenc egyértelműen a gyönyörű dizájn miatt! A felszínen elterülő aranyszínű festék gyönyörű szelídséggel veri vissza a napfényt, nem csillog hivalkodóan, mégis magára vonja a tekintetet. Mint már említettem pár sorral feljebb többször is a könnyedséget, pont ez a legjobb bennük, mert semennyire sem helyez súlyt a fülcimpádra, így viselésük gyakorlatilag érzékelhetetlen.

Tetszenek ezek a kézműves darabok is? Oszd meg a többiekkel!

Szólj hozzá!

hozzászólás