Szuper táska varrónőknek, készletrendezéshez | Így készítsd el!

A minap facen megosztottam egy posztot a Simplecraftidea.com-ról, mely egy varróeszköz-rendszerező tatyó elkészítési leírását tartalmazza – angolul.

Viszont most itt a fordítás a 10 lépéses “táska varrónőknek” projekthez! Ha esetleg az eredeti leírással szeretnéd megnézni, ide kattints.

Táska varrónőknek, varrókészlet rendszerezéséhez

Eszközök:
 • bézs színű (más szín is lehet), dekoratív filc, 30×45 cm méretű és 4 mm vastagságú – 1 db
 • bézs színű (más szín is lehet), dekoratív filc, 30×45 cm méretű és 2 mm vastagságú – 2 db
 • további kiegészítő dekoratív filc különböző színben, ízlésnek megfelelően a díszítéshez (vagy követed lejjebb az illusztrációkon a sablont)
 • cérna
 • selyemfonalak
 • 30 cm hosszú zipzár
 • rugalmas szalag: 2 cm széles és 0,5 m hosszú
 • fagombok
 • rugalmas kábelátmérő/vonalzó: 3 mm vastag és 20 cm hosszú
 • rugalmas kábelzsinór
 • varrótűk
 • olló
Első lépés

A varrókészlet-rendezőt belülről kezdjük el. A 30×45 cm és 2 mm-s filc egyik lapjának felső szélétől döntsük oldalirányba a vonalzónkat 2 cm-rel lejjebb, majd 2,5 cm hosszában rajzoljunk egy keskeny négyszöget. 0,5 cm hely legyen a mellső vonalak közt.

 

Második lépés

Vágd ki a megrajzolt filcet belül és a helyébe helyezd bele a zipzárt a fordított oldalával. Tűzd össze a zipzárt világos színnel.

 

Harmadik lépés

Vágd le a kiálló, fölös zipzárvéget, majd a megmaradt véget varrd körül az anyagba. Ezután a filc anyagát válaszd félbe. A munkaanyag alsó részénél jelöld ki azokat a részeket tűkkel, ahol a rugalmas szalagot fogod bevarrni.

 

Jelölj ki 9 db, 3 cm-es szakaszt, egy ilyen szakaszban kb. 4,5 cm hosszú szalag fog feküdni.

Negyedik lépés

Varrd be az elasztikus szövetet szorosan, de meghagyva a 4,5 cm részt egy-egy szakaszban (így belebújtathatunk több mindent, ha kész).  A szalag végeinek bevarrásával rejtsd el a szélen lévő, nyitott réseket.

 

Ötödik lépés

Tetszés szerint további zsebeket varrhatsz a plusz 2 mm vastagságú filc anyagodból. Ezen a sablonon van 2 nagy, 2 kicsi gombokkal, egy belső zseb és további hozzáerősítések az ollóknak. A táska belseje ezzel kész is.

 

Hatodik lépés

Alkossuk meg a designját az eszköztáskánk elülső oldalának. Vedd a másik oldalát a 30×45 cm-es és 4 mm vastagságú filcanyagodnak. Végy különböző színeket és árnyalatokat a kívánt mintádhoz.

 

A filc anyagát nem csak roppant kényelmes hordani, de a design alkotása is könnyű vele. Ha te is szeretnél ilyen virágokat elölre, vágj ki virágformákat és helyezd el őket a munkádon. A szebb küllemért, varrd össze kézileg őket selyemfonállal.

Hetedik lépés

A 2 mm-es filcedből vágj ki 4 db, 2 cm széles és 26 cm hosszú csíkot. Ők lesznek a táska fogói, amire selyemzsinórral ráhímezünk kicsit.

 

2 csíkot tűzzünk össze két párhuzamos vonalba, varrjunk “előrehaladó tűvel” 0,5 cm távolsággal két öltés között. A bevarrás szélessége 3,4 mm.

 

A másik kettő csíkkal is ugyanígy folytatjuk a hímzést.

Nyolcadik lépés

Most jön a díszítő hímzés a fogókon. Ragadd meg az egyik összetűzött párt és ismételd a képen látható öltés menetét (vagy kövesd a saját designodat):

 

Kilencedik lépés

A táska két oldalát gombostűkkel összetűzzük.

 

Tizedik, végső lépés

A két összetűzött filc lap immáron eggyé vált, azaz megvan a belseje és a külseje is a táskánknak, ám a rögzítés még a végén van. Készíts egy kapcsot is neki.

Legyen a kezed ügyében egy 15 cm hosszú, elasztikus kábelzsinór és a táska színéhez , esetünkben bézsszínű gomb. Varrd őket külön-külön, párhuzamba egymással a táska két oldalának, felső részének középső végébe, ahová a fogókat is varrod.  A munkaanyagod 35 cm-es oldalának pontos közepét jelöld ki a kapocsnak, majd jelölj ki a közepétől két felé kb. 5-5 cm-re egy pontot, ahová a fogókat varrod be. Ezután varrd össze a két összetűzött filc oldalaid szélét, hogy megkapd a komplett táskádat.

 

Tádá, készen vagyunk!

 

A táska varrónőknek készült, de jól jöhet ezekhez a projektekhez is még:

Hasznosnak találtad az útmutató cikket? Oszd meg a kézműves barátnőiddel is! :)

Szólj hozzá!

hozzászólás