Rólam

 


Magyar nő indonéz menyasszonyi ruhában

Halihó! A nevem Szőke Klaudia és roppantul örülök, hogy ide tévedtél. Had kezdjem rögtön a kimondatlan kérdéseddel, megragadva az alkalmat, hogy jobban megismerhess :)

Miért kövess kreatív stílus témájában ? Elsősorban mint művészcsaládból származó fiatal nő én is igénylem a szép és változatos dolgokat az életemben, legyen szó tanulásról, a külsőmről vagy az otthonomról – és ezt külön kislányos anyukaként pláne fontosnak tartom. Így ami a leginkább meghatároz engem és ezáltal mindent, amit a kezem ügyéből engedek ki, hogy soha, semmilyen körülmények közt nem engedek az elveimből és erre a megjelenésemet is tudatosan építem. Jeligéim: egyediség, hagyomány és méltóság.

Másodszor – és ez az izgibb rész :)- 2015-ben adtam fel szakápolói karrieremet és hagytam el az országot életemben először egy olyan gyönyörben gazdag helyért, melynek termékeny talaján lábnyomodat nem vetheted anélkül, hogy abból alkotás ne virágozna, s ahová legelsősorban a virtuális szerelem ellenállhatatlan szava hívott: Indonéziába.

indonéz házassági anyakönyvi kivonat jegyajándékkal (arany karkötő)Itt házasodtam meg egy hónappal az érkezésemet követően, próbáltam ki új ételeket, kezdtem el tanulni indonézül és arabul, ismertem meg kézműveseket és divattervezőket és gyűjtöttem be az elmúlt idő során azt a számos szemgyönyörködtető tartalmat, melyet ezen a felületen is megtalálsz. Illetve, ezen ázsiai kulturális divat megismertetésén kívül a Pinterest alkalmazás használatát is bemutatom, melyből én is sok ihletet merítek saját elképzeléseimhez.

Ugyan, mit akarok én rád sózni? Semmit, csak engedd el magad és legeltesd a szemed a színeken és a formákon :) Sajnos sok-sok alkotó szellemű emberrel találkozom, akinek a körülményei nem sok lehetőséget biztosítanak inspirálódáshoz vagy kiégtek már, mint művész. Szerencsére, az internet ma már egyre bővebb lehetőségeket kínál mindenkinek és a nyugat is kezdi egyre inkább felismerni, mekkora lehetőséget rejt magában az indonéz ipar-és népművészet egy csomó területen felhasználva.

Szerettem volna ezt a sok szép formabontó, de mégis több, mint ezeréves múlttal rendelkező artisztikus ötvösmunkát és kézműves viseletet másokkal is megosztani, ezért létrehoztam az IndoKreatív blogot, valamint ezen belül elkészítettem egy könnyed, de annál olvasmányosabb e-magazint, amit most ingyen letölthetsz itt >>