Színpompás mintázat popsitörlővel | Textilfestés dedószinten

Egy hét eltelt, de újra itt vagyok! A legutóbbi homemade batikkészítéses posztban említettem homályosan valamit a popsitörlőkről, s most, hogy két pelenkázás között van időm, természetesen leírom már akkor, hogyan is művészkedhetünk kicsit általuk kreatív módon – és csupán négy lépésben.

Jenae, az I Can teach My Child! oldal tulajdonosának és egykori alsó tagozatos tanító néni találmánya ez, amely azért is annyira hasznos, mert tényleg csak pár percet igényel egy ilyen alkotás, ám megannyi projektre fellehet használni!

 

Amire szükséged lesz
  • Popsitörlők
  • Befőttes gumi / hajgumi
  • Mosható kiemelő filc / folyékony vízfesték
  • Papírtörlők

Ábrákért katt a tanítónéni oldalára. Jöjjön tehát a rövid fordítás:

  1. Csípd össze a közepénél a popsitörlőt és ha megvan, tartsd így a kezedben.
  2. Csavard össze.
  3. Óvatosan húzz rá néhány befőttes gumit, majd ha ez megvan, a nedves törlő gumik közötti, üres részeit te vagy a gyermeked színezze be a kijelölő filctollal vagy fesse be vízfestékkel. Minél több szín jut be a redők közé, annál vibrálóbb színt fogsz kapni. Ha vízfestéket használsz, úgy óvatosan, lágyan csöpögtesd a festéket az anyagra és lehetőleg a csap közelében.
  4. Ha sikerült teljesen beszínezned, finoman távolítsd el a gumikat és extra lágyan bontsd ki a popsitörlőt. Fektesd két darab papírtörlőre és hagyd ott megszáradni.

 

És ennyi, már készen is volnánk! Jópofa, nem igaz?

Na de mégis mire lehet felhasználni pár ilyen kis színes valamit? Itt egy cuki kis ötlet az ezer közül:

 

U.i: Ha komolyabb textilfestésre vágysz, de ugyanolyan könnyű szintre, ajánlom figyelmedbe a házi anyagfestékes cikkemet.

Tetszett a cikk? Oszd meg a többi kreatívkodóval is!

Szólj hozzá!

hozzászólás