Hogyan legyen kreatív ruhatárad őszre | Négy szezonális divattipp nőknek

Végre itt a szeptember, búcsút intve a fullasztó kánikuláknak és üdvözölve a színes, hulló faleveleket meg a hűvös, hajborzoló szellőket. A tavasz után nekem ez a kedvenc évszakom, s jóllehet idén egyáltalán nem tapasztalom meg az őszi időjárást, viszont annál szívesebben adok át pár ötletet, hogyan is dobhatod fel kreatívan ruhatáradat elvarázsolva az időnként szürke hétköznapokat.

Hogyan nézzünk ki ősszel, őszi divattippek

I. Ne félj a feltűnő kiegészítőktől!

Az egységesség, színharmónia megjelenésedben mindig nagyon fontos, mindegy milyen idő van, milyen alkalom és pontosan merre.
Erre külön, szigorú szabály nincs is – hisz akkor nem is lehetnénk egyedülállóak – de az i-re a pontot mindig egy színben vagy fazonban elütő divatkiegészítő szokta felrakni, életet adva gondosan megválogatott szettünknek.

Őszi női divat tippek- klikk!

Mivel táskabolond vagyok, személy szerint nálam ez az a fő kiegészítő, amivel a hideg napokat szeretem felrázni és kinyitogatni az álmos csipákat körülöttem. Ez vagy egy egyszerű, lágy ruházat (modest fashion híve vagyok) és egy csupa minta válltáska kombójában valósul meg – elég ha a táska legkisebb részlete is egyezik az összeállításom színével – vagy pedig mint a korábban említett tanács alapján egy rikító és élénk táskát, nyakéket vagy fejsálat teszek magamra, attól függően mit akarok kiemelni és milyen a hangulatom.

Őszi viselet nőknek

Ezeken kívül, az olyan apróságok, mint a dizájnos (nap)szemüveg, a nagy köves, virágformás, pillangós, stb bizsugyűrűk vagy önmagában egy gyönyörű öv nagyszerűen hozzá tud adni őszi stílusunkhoz.

Ruhatippek őszre nőknek
II. Válaszd ki a sablonodat!

Sokféle öltözék közül inspirálódhatsz a neten szétnézve – itt van például egy csomó ötlet >> – de tisztáznom kell, hogy a jó ízlés és elismerés jegyében döntened kell, mit, illetve kit szeretnél képviselni.

Egy bohém, örök-fiatal leányzót (pl: rakott szoknya + csíkos fölső + horgolt körsár) egy komoly, karriertudatos nőt (pl: bő, letisztult színű kötött kardigán + szoros farmernadrág + bőr bokacsizma) vagy a hétköznapok divatmodelljét?

Kreatív divattippek őszre nőknek - katt!

 

Ha tudod ki vagy pontosan, milyen karakter és milyen elvárásokkal, célokkal (ha azt hitted ezek teljesen felesleges infók a külsőddel kapcsolatban, hát tévedtél) akkor ráérezhetsz, mik azok a darabok, amik a leginkább képviselnek Téged ebben az évszakban.

III. Merj magad alkotni!

Őszi divattervezés, ruhatervezés nőknek

Nincs is annál szuperebb és csinosabb kellék rajtad, mint amit Te magad készítettél el a két kezed munkájával! Hidd el, legtöbbször egy kézműves divatkiegészítő sokkal ámulatba ejtőbb, mint egy hangzatos és ugyanakkor drága márkanév a cipődön.

Ha nem vagy egy kreatív tündér és profi varrónő génekkel sem rendelkezel, nem kell elkeseredned, mert amíg ég benned az alkotás iránti vágynak a tüze, addig hál’Isten a mai modern világban könnyen összeüthetsz mesés darabokat. Kezdésnek itt is le tudsz tölteni anyagokat >>

IV. Végezetül: engedd el a fantáziádat!

Persze öltözködj harmonikusan meg ízlésesen meg egyedien és blabla de ha épp egy olyan szerelés tetszik magadon, ami elüt kissé (vagy nagyon) a társadalmi normáktól, akkor nem kell beijedni – mutasd meg, ki is vagy Te és mit is jelent a te szád íze szerint a kibontakozás és az önmegvalósítás!

Hisz divatdiktátornak lenni mindig sokkal jobb, mint követőnek ;)

És ha biztos vagy magadban, határozott önképpel rendelkezel, nos, amit tanácsolni tudnék őszre – felejts el mindent, amit mondtam és légy önmagad! :)

Szőke nő vörös sállal - őszi divat tippek

Ha tetszett a cikk, oszd meg a többi barátnőddel! Neked melyik stílus jön be?

 

Szólj hozzá!

hozzászólás