Mi alapján válasszunk táskát? | 5 db tipp vásárlásnál

Az örök, halhatatlan kérdés nőknél nem számít milyen kort írunk (egyelőre) :) Na de tényleg: mi alapján válassz táskát?

Manapság rengeteg fazonú táskával kell rendelkeznünk a különféle tevékenységekhez; legyen szó egy laza sétáról, munkáról, ügyintézésről, illetve ahhoz is kell külön darab ha laptoppal vagy a gyerekkel az ölünkben vágunk neki az útnak.

A méretről még csak-csak vannak elképzeléseink (bár ki ne járt volna már úgy, hogy tönkretette a kézitáska cipzárját a túlzsúfoltság miatt) de az anyag mennyire számít egy új darab kiválasztásánál?

Színes, szőtt táskák tömkelege

Nézzünk meg most öt szempontot, hogy megtaláld sikeresen az Igazit:

I. Mit pakolok bele?

Forgathatod a szemed, gondolván, hogy nem is nő az, aki erre nem gondol ha meglát egy neki tetsző szépséget. A helyzet azonban az, hogy legtöbbünk ilyenkor eldobja az agyát a gyönyörtől és tényleg nem gondolkodik el ezen túlzottan. Hiába trendi, csini meg “Pont ez a kedvenc színem!” ha arányaiban nem felel meg az életmódodhoz.

Ha például gyakran hordasz magadnál komplett sminkkészletet, lehet jobban jársz, ha egy vékony szövetű, erszénytáska helyett a bőrből készült, keménykötésű vagy pufi kézitáskák mellett teszed le a voksod, így sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy nem fog széthullani az egész tartalom és a cuccaidat maszatmentesen, rendezett formában tudod átvinni A-ból B-be.

Tehát elég csak elgondolkodnod a hétköznapi rutinodon, így könnyen elkerülheted a táskád idő előtti elpusztítását.

II. Hogyan közlekedek?

Megint csak egy fontos szempont, hisz egyáltalán nem mindegy, hogy gyalog, autóval vagy tömegközlekedéssel mész valahová. Ha diák vagy és buszozol, bizonyára rájöhettél, hogy a háti táska nem túl jó választás, akkor se ha állsz (mindenki beléd akad) és akkor se ha leülsz (tele van az öled) – a legkényelmesebb megoldás ilyenkor egy strapabíró oldaltáska, amit keresztbe hajtva a válladon bármikor pozicionálni tudsz.

Ugyanígy, ha tudod hogy megvan az esélye annak, hogy a kocsiban hányni fog a gyerek, egy vászonjellegű, vízlepergető, poliészter-textiltáskával lehet, hogy jobban jársz.

bőrből készült hátitáskák, hátizsákok

III. Mit viselek?

Ez talán már valószínűbb, hogy eszünkben van, de nem árt az emlékeztető ;)
Mindenképp érdemes odafigyelni, hogy a színek passzolnak e az öltözetünkhöz, illetve harmóniában van-e a kiegészítőinkkel. Ha például szeretsz általában egyszínű, letisztult viseletet hordani, akkor egy színesebb, mintázott táska és ékszer az, ami remekül feldobja a külsődet, valamint vica versa – ha színben vagy motívumban gazdagok a ruhadarabjaid, jobb, ha a táskád szerény stílusú, visszafogott árnyalatú és lehetőleg a rajtad lévő színek egyikéhez jól igazodjon.

IV.  Milyen alkalomra kell?

Természetesen nem jelenünk meg egy hippis mintázatú muszlintatyóval egy üzleti vacsorán és nem is megyünk a Tesco-ba egy estélyi retiküllel, de ha már ott állunk a bőség zavarában és két fazon közül nem tudunk választani (és általában muszáj választani… :) ) akkor eszerint is mérlegeljünk.

Mondjuk, ha szeretsz sokat kirándulni és egy kisebb túlélő szettet hordozni magadnál, mindenképp ajánlatosabb inkább a hozzád leginkább illő hátitáskát beszerezned a hagyományos női táska helyett.

V. Kinek tetsszen?

Ha nem magadnak vásárolsz, hanem egy szép ajándékkal szeretnéd meglepni anyukád/nővéred/barátnőd/kiskutyád stb. akkor ilyenkor ne a saját ízlésed domináljon, hanem próbálj a másik szemével és kritikusságával válogatni a fajták közt az életkor, stílus és egyéb sablon figyelembevétele mellett.

Sokunk hallott vagy személyesen tudna mesélni a mellésikerült szülinapi ajándékozásról, amikor úgy teszel, mintha nagyon boldog lennél mert “pont” azzal a darabbal leptek meg, amire égető szükséged volt, aztán az első leendő alkalommal elcseréled vagy tovább ajándékozod a cuccot.

indonéz etnikumú erszénytáska

Ha tetszett a bejegyzés, katt a megosztásra!

Szólj hozzá!

hozzászólás