Kreatív ötletek az alkotásig: művésztermékek Indonéziából

Sokunk szeret(ne) valami szépet és különlegeset csinálni, kreatív ötletek tengere özönlik a fejünkbe, ám a meglevő képességeinken kívül ehhez türelemre és időre is van szükségünk.

Ezeket többé-kevésbé megtudjuk oldani, ám sajnos megannyi esetben nem töltjük elég produktívan szabad perceinket, pedig ugyanúgy előtudsz rukkolni önszórakoztató dolgokkal a két kezed munkájával is. Mégis, kifogásként előszeretettel az időhiánnyal magyarázzuk azt az egy valamit, ami igazából hiányzik a megvalósításhoz: a kedv.

Ám mi tudná meghozni a kedvünket, a tenni akarásunkat? Mi az az egyszerű kis dolog, ami sokszor hiányzik az életünkből, de pont elegendő löketet adna a kreativitás útján?

Alkotás közben - indokreativ.hu

 

Ez nem más, mint az inspiráció. A vágy, a motiváció, hogy akarjuk megmutatni, mit is tudunk. Van egy jó ötlet, hú de jó lenne kipróbálni, elkészíteni, a neten is láttad, hogy a többiek mennyi mindent ügyeskednek, ám a kivitelezéshez már valahogy sosem jutsz el és az ötlet idővel halovány ötletfoszlányokká bomlik vagy rosszabb esetben végleg elfelejtődik.

Tudom milyen ez, a saját bőrömön tapasztaltam meg azt, hogy minden apró kis projekt bizony igényli a gyakorlást és az előkészítésükbe fektetett időt, ám ami csak a fejedben él, az sajnos nem több álomnál. Jó dolog álmodni, de ha az álmodozást nem követi tett, akkor a papírlapod örökké üres marad.

Vagy ami rosszabb, alábecsülöd magad, ha netán mégis fellobban az alkotási vágy ama bizonyos lángja, de mégsem mersz újat mutatni a nagyérdeműnek. Pedig attól még, hogy szokatlan, nem biztos, hogy butaság… :)

Indokreativ blog, művészet, kreatív ötlet, ihlet, inspiráció
Ezen az oldalon hasznos házi praktikákat, könnyen véghezvihető kreatív ötleteket, ihletébresztő gondolatokat, történeteket, fordításokat és hasonló témákhoz kapcsolódó napi tippeket osztok meg Veled, kedves olvasó, hogy segíthesselek alkotói utadra billenteni. Segíteni fogok szép apránként, lépésről lépésre, hogy pofonegyszerű technikákkal is létre tudd hozni saját egyedi, komplex művedet kezdő szinten – a misztikus indonéz művészet páratlanságával mixelve!

És a legjobb az egészben, hogy a kivitelezések során gyakorlatra szert téve rutinossá is válhatsz kedvenc területeden. Ugye milyen jól hangzik? :)

Mi vagyok én? Önjelölt szakértő? Hobbifirkász? “Kreatív mentor?” Mindegyik és egyik sem, csupán nyitott szemmel járok és kutatok a fordítandó trendi technikák után, valamint a helyi művészektől közvetlenül szert tett stílus tanulmányokra támaszkodom, ugyanis blogomat Indonézia fővárosából írom, a szépség és termékenység országából.

Buddha szobor Borobudur

A Délkelet eme pontjának színes kulturális hátteréből rengeteg művészeti ág bontakozott ki az évezredek során, melyeket miután személyesen volt szerencsém megismerni, bűnnek éreztem volna nem bemutatni a magyar közönségnek. Meglepődsz, milyen gyöngyszemeket tudnak ott kreálni, de azon még inkább, mennyire praktikusakat is.

Plusz ha a Rólam oldalt elolvasod, akkor megláthatod, hogy ez a csodálatos ország mennyi mindent adott hozzá az életemhez :)

Javaslom, nézz körbe, ismerkedjünk össze, fedezd fel az oldal menüjét, küldetését és hangolódj rá a kreativitásra! Sőt, ha te is szeretsz kísérletezni és hajlasz a kézművesség felé, had adjak rögtön erre a hétre egy nagyon egyszerű kis házi feladatot: írj össze tíz alkotásra váró ötletet/témát, ami érdekel téged (például virág, táska, gyöngy, stb) majd külön emelj ebből ki hármat-négyet és a soron következő posztok tanácsait “DIY – csináld magad!” témában az ötletek egyikére építheted. Olvasás közben úgy is magától kiszelektálódik az az egy-kettő, amely a hozzád legközelebb álló érdeklődési kör.

Ha pedig már a kézzel alkotás híve és gyakorlója vagy, itt szintén otthonra lelhetsz követve a rendszeres blogposztokat, melyek az oldal nevéhez méltón az egyedi indonéz dizájnról, módszerekről – kiemelendően a batikkészítésről – és meginterjúvolt tervezőkről, kézművesekről is fog közölni.

Üdvözöllek közösségünkben és köszönöm, hogy itt vagy!

Kövess a Facebookon is!

Szólj hozzá!

hozzászólás