Kreatív karácsonyi dekorációk Indonéziából | Trópusi keresztényektől

Íme egy kedves kis rövid bejegyzés arról, mennyire is bizonyít a helyi, azaz az indonéz keresztények kreativitása bizonyos szigeteken, ha karácsonyról van szó. Nem hétköznapi, kreatív karácsonyi dekorációk következnek:

Kreatív karácsony dekoráció Indonéziából

I. Karácsonyfák

 

A gyönyörű Bali szigetén felállított, gyékény karácsonyfa. Persze itt is van lehetőség szebbnél szebb, sőt aranygömbökkel meg műhóval már készen feldíszített műfenyőket venni, azonban van, aki ezt az ünnepet is a trópusi hangulathoz és tradíciókhoz igazítja – ami valljuk be, elég leleményes.

Karácsonyfa Petai városából – és igen, Jézus szobra mellett egy babhüvelyből összerakott fa tündöklik fényesen. Annyira egyedi és…annyira indonéz. :)

Megmondom őszintén, fogalmam sincs mi ez. Ami biztos, Raja Impat területéről származik és elvileg egy fenyő alakú, vízikukac. Igen, ez egy kukac, én is nehezen hiszek a szemeimnek, élőben nem sikerült még találkoznom vele. Egy rövid kutatás után a latin nevére is ráleltem: Spirobranchus giganteus.

Ez pedig a Taman Anggrek pláza Jakartában, belül karácsonyi dekorációval díszítve. Minden évben káprázatosabbnál káprázatosabb díszítéseket lehet találni az itteni plázákban, sőt íme pár kép arról, idén milyen:

 

II. Karácsonyi batik motívumok

A nyugdíjba vonult Mistletoe Hoffman balinéz művész festőmunkája. Természetesen hagyományos módon, a viaszfestés technikájával készült ez a minta is.

Batik hópelyhek, szintén Hoffman designja.

Arany karácsonyfák teljes kézi erezéssel, mintanyomó tömb használata nélkül.

III. És végül:

Kézi faragású és festésű faszobrok indonéz módra, ábrázolva a betlehemi jászol jelenetét. A barik különösen cukik :)

Neked hogy tetszenek ezek a karácsonyi dekorációk? Oszd meg őket érdekességként!

Szólj hozzá!

hozzászólás