Jáspis, a színtenger szettek és csakráink köve

A jáspis követ Indonéziában először Jáva-szigetén fedezték fel a 90-es évek közepén, majd később számos formája és színe lett fellelhető a szigetországban. Állaga puha, könnyen karcolható és csiszolható, ám annál szebben ragyog viselőjén, valamint értéke is igen magasra rúghat – különösen az indonéz földön létrejött darabokra igaz ez.

Jáspis kő karkötő

A jáspis hatása

Igazi Föld-kő, már első ránézésre lehet ezt tudni, hisz színeivel bolygónk összes elemét és azok energiát gyönyörűen magában foglalja:  az aranyszínű napsütést, az éjszakai égboltot, a mákmezőket – illetve a mély zöld erdőket, sivatagi homoktengereket, hullámzó óceánokat, vörös szikla-kanyonokat és az  elsöprő hegyeket.

Minden egyes darab Teremtőnk nagyszerű műalkotása, mely meleg, harmonikus energiáival remekül rezonál felsőbb Énünkkel, vagy más néven elsődleges önmagunkkal.

  • szépen tisztítja bennünket és közvetlen környezetünket az elektroszmogtól
  • kényelem – és biztonságérzetet nyújt
  • döntéseinkben, elhatározásainkban segít megerősödni
  • közösségtudatunkat is erősítheti, így több örömet lelhetünk mások társaságában, a segítségnyújtásban és jótékonykodásban
  • aktiválja a máj, epe, lép és a hasnyálmirigy működését, de gyomorsav-problémákra, menstruációs zavarokra is jó hatással van

Jáspis köves karkötő

Fajtái

Általánosságba véve egy sűrű, átlátszatlan kvarc. Vas-oxidok színezik, ezért is lelhető fel bennük a természet megannyi színe – főleg a mélyebb árnyalatú vörös, barna, sárga és zöld színekről ismert.  Lila és kék is elő szokott még fordulni, ezek a színek pedig különösen káprázatos kontrasztot adnak pluszban a kő erezeteiben, márványaiban, valamint a kis kör alakú, csigás mintáiban. Ezen tulajdonságaiban nagyon hasonlít az achát kőhöz.

Jáspis medálok

Néhány példa és hatásuk:

  • Barna jáspis: aki magánál viseli, azt segíti “két lábbal megállni a Földön” és csökkenti a stresszt az anyatermészet nyugalmából merítve
  • Zöld jáspis: egy kecses talizmán lehet azok számára, téveszmékkel, ártó hitrendszerekkel, paradigmákkal, illetve rémálmokkal küzdenek. Segít megnyugodni, helyrebillenti a belső békét.
  • Dalmata jáspis: segít gondosan mérlegelni és a helyes döntéseket meghozni bármilyen terv, projekt esetében, valamint hogy ötletünket, víziónkat minél előbb valósággá transzformáljuk át. Kiváló amulett kezdő vállalkozóknak, üzletembereknek.
  • Óceáni jáspis: tengeri jáspisnak is hívják őt – összemosódott mintázatai, valamint a tengerhez hasonló hatása miatt. Rendkívüli nyugodalmat hoz el a megfáradt, túlterhelt idegeknek, ezért ajánlott magunknál hordozni meditációkor, illetve ha sokat aggódunk, rossz gondolatokkal vagy álmokkal küzdünk.

Ha szereted az ásványköveket és többet szeretnél megtudni a napjainkban legnépszerűbb kövek (ametiszt, rózsakvarc, türkiz, jáde és holdkő) legértékesebb, vásárokon kiszúrható jellemzőiről, klikk ide a segédlet ingyenes letöltéséért >>

Tetszett a cikk? Oszd meg a barátaiddal is!

Szólj hozzá!

hozzászólás