INTERJÚ: Asri Kinanti, a Kinanti Bags táskamárka építője

Két héttel ezelőtt beszélgettem egy kicsit Asri Kinanti táska-és tárcakészítővel, akit később Achi-nak fogok nevezni lejjebb.
Echa-hoz hasonlóan szintén Jakartában született, ám számára a táskavarrónő szerepe csak egy a néhány közül; főállásban egyszerre háziasszony, feleség, két gyermek édesanyja, valamint társtulajdonosa a Grillház  utcai büfének, amit férjével közösen hozott létre és üzemeltet sikeresen több, mint egy éve.

Asri, Kinanti, indonéz táskavarrónő

Asri Kinanti

Mesélj kicsit magadról.

– Harminckét éves vagyok és van egy ötéves kislányom és egy hároméves kisfiam, és a munka mellett nagy hobbim az utazás, főzés, sminkelés és varrás… Meg igazából minden, ami az élvezetről szól ;)

De hát a te munkád maga a főzés és a varrás, vagy ezeket tényleg csak hobbiként fogod fel, ami pluszban jövedelmez?

– Azt hiszem, minden, amit szívvel, szeretettel végez az ember és remekül szórakozik is közben, azt nem lehet igazán munkaként felfogni… Gondolom te is így vagy az IndoKreatív-val.

Talált, süllyedt… Mióta készíted a saját termékeidet?

– Két éve, mióta otthagytam a karrieremet, ugyanis előzőleg marketing ügyvezetőként dolgoztam egy utazási cégnél. Mindig is az a talpraesett, jég hátán is megélő típus voltam, aki mindenét maga készítette el és teremtette meg, a ruháimat és én magam varrom, így nem láttam értelmét tovább csücsülni egy irodában. Borzasztó nagy szenvedélyem ez, de szerintem érzed is minden alkalommal, mikor találkozunk és megtekinted a táskaszettjeimet.

…és minden alkalommal le is esik az állam, hogy lehetsz ilyen irtó ügyes. Mi a kedvenc anyag, amivel dolgozni szoktál?

– Termékeim egy része farmerből, nagyobbik része pedig vászonból készül; ez a szövet felel meg leginkább táskák felöltéséhez, mivel természetes eredetű, erősek a szálai, könnyen mosható és könnyebb is vele dolgozni. Továbbá, nagyon szeretem a batikot.

indonéz szuvenír táska - indonéz batik táska

Mik azok a tulajdonságok, amit szeretnél, hogy a táskád sugározzon? Milyen típusú emberek a célcsoportod tagjai?

– Az elsődleges dolog, amit sugároznia kell egy kézműves terméknek, az az egyediség és elegancia kéz a kézben. Ennek a két dolognak kell jelen lennie ahhoz, hogy egy alkotás magas értékszintet közvetítsen. Soha nem készítek el két egyforma sorozatot, sőt egy termékemből sincs két egyforma, csakis limitált darabokat adok el. Ha marad is fölös anyagom egy táska elkészítése után, azt másképp használom fel.

– A legfőbb vevőim 25-40 körüli nők – azon belül is dolgozó nők és háziasszonyok – és nagy részük a közösségi médián keresztül vásárol tőlem.

És mit élvezel leginkább az alkotásban?

– Az akadályokat. Szeretek felülkerekedni rajtuk és addig tökéletesíteni egy terméket, ameddig csak lehet.

indonéz szuvenír táska - indonéz batik retikül türkiz színben

Van kedvenc színed?

– Igen, imádom a lilát! Ez is az a szín főleg, ami dominál az alkotásoknál. Vagy az alapszín, vagy a motívum, de a táska valamelyik részletébe szinte minden alkalommal elhelyezem a lila színt.

De miért?

– Mert tökéletesen leír engem: nyugodt, lágy és szeretetteljes, mégis energikus és elegáns egyszerre. Emellett, a sárgát is nagyon szeretem még.

Na és így a végére: szerinted miben más a te műved a többiekénél?

– Az a feltűnő az én termékeimnél, hogy bizonyos motívum bizonyos anyagfajtán együtt egyszerre nincs jelen másnál az enyémmel ellentétben. A fazon és a stílus amit én készítek elég egyedülállónak számít a piacon és nehéz a dolgod, ha hasonlót akarsz találni ugyanilyen minőségben.

Nem is akarok… :)

indonéz szuvenír táska - lila batik táska színes mintázattal

Ha neked is tetszenek Achi táskái, inspirálj másokat is egy megosztással!

 

 

Szólj hozzá!

hozzászólás