Holdkő medál és karkötődísz balinéz designnal

Mivel hogy a legutóbbi posztban szó esett az öt legnépszerűbb, indonéziai drága-és ásványkövek listájáról, ennek jegyében szeretnék egy sorozatot elindítani az olyan ékszerek bemutatásáról is, melyekkel a távolság miatt egyelőre, legfőképp csak neten találkozik az ember – ilyen például a holdkő medállal díszített ezüst ékszerek.

Holdkő medál

Az első darab, amely azon kívül, hogy káprázatosan gyönyörű, rögtön felhívja a figyelmet az indonézektől megszokott, jelentőségteljes miniatűr részletekre, melyet elképesztő maximalizmussal és csupaszív odaadással dolgoznak ki:

 

Ezt a lenyűgöző sterling ezüst medált Nyoman Rena mesterember készítette el, aki számos szemgyönyörködtető munkájával örvendezteti még meg a mindennapokban a helyi és külföldi nagyérdeműt egyaránt.

Mint sok munkáját, ezt a darabot is Bali építészeti művészete inspirálta, melyet virágos arabeszk alakra formált meg, közepébe illesztve egy sugárzó, szivárvány holdkövet.

 

Mi az a holdkő?

“A holdkő a legismertebb kövek közé tartozik, hatása széleskörű. A női oldalhoz sorolják. Külleme és kisugárzása a férfiakat kevésbé érinti meg.
A holdkő segíti a tobozmirigy működését.
Testet és a lelket egyaránt harmonizálja.” – Gyógyítókövek.network.hu

De hisz nem is véletlen, hogy a férfiakat ez a kő nem annyira mozgatja meg, már ha csak ennek az ásványkőnek a nevéből indulunk ki – ugyanis a Hold képviseli a női energiát; ezért lehet találkozni régi történetekből női mitológiai alakokkal az éjszaka erejével felruházva, meg egyéb holdistennő-szimbólummal, hisz akkor már tudták, hogy a női test működése összefüggésben van ezzel az égitesttel.

Ezért is van az, hogy a Hold állapotától függően vagyunk néha álmatlanok, nyugtalanok vagy épp teliholdra jön meg a menzeszünk.

(Himalája, Nepál)

Tehát amellett, hogy a holdkőnek nagy gyógyítóerőt tulajdonítanak, legelsősorban nyugtatóhatással bír nekünk, nőknek, a Holddal való kapcsolatunk következtében.

Kiegészítően kezelhető még vele:

  • hajhullás
  • menstruációs zavarok
  • hormonháztartásbeli problémák
  • termékenységfokozó
  • serkenti a petefészeknek a működését
  • csökkenti a klimax tüneteit

Így amellett, hogy szépséges alkotóelem ékszerünkön, igen áldásos a hordása bármely korban lévő nő számára.

További gyönyörű helyi munka medál, karkötő-és gyűrű formájában:

 

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad a holdkőről szóló cikket? Oszd meg a többiekkel is!

U.i: Ha szereted az ásványköveket, itt van még két korábbi írásom, illusztrálva nőket néhol szuvenír ékszereimmel:

 

 

Szólj hozzá!

hozzászólás