Hogyan kell karkötőt fonni | Lépésről lépésre kész mintákkal

Pár évvel ezelőtt még a férjemtől kaptam (akkor még csak a vőlegényem volt) egy halomnyi bőrkarkötőt Jogjakartai kézművesektől, s miután lefotóztam jó szokásom szerint, elajándékoztam a nagyját. Ez idáig eszembe sem jutott azonban, hogy végül is elkészítési tudását mi is magunkévá tehetnénk, azaz hogy hogyan kell karkötőt fonni, hisz egyszerre természetes és elegáns ékszerről van szó – nem mellesleg pedig ha nem tudunk mit ajándékozni a másiknak, férfinak és nőnek is minden alkalomkor jól esik egy ilyen személyes alkotás.

Találtam is a WikiHow-on ehhez egy nagyon rövid, 7 lépéses alapleckét és a legjobb, hogy minden lépéshez külön mozgóképet is csatoltak.

Még most sem megy az a fránya angol? Sebaj, figyelj! :)
(a mozgóképekért kattints felül a WikiHow hivatkozásra)

Első lépés
Válassz ki öt darab bőrzsinórt. Szükséged lesz három zsinórra az egyik színből és még kettőre a másik választott színből. Kösd össze a zsinórokat egy fogóval vagy csak magával egy dróttal. Csatolj ezáltal egy hurkot hozzá, ami egyben tartja a karkötőt viseléskor.
Második lépés

A fonalaid összekötött végét ragaszd le ragasztószalaggal egy sima felülethez. Könnyebb lesz a fonás, a zsinórok nem fognak tudni elmozdulni. Hajtsd szét szálaira az öt darab bőrzsinórt és állítsd be a fonáshoz a mintádat.

Harmadik lépés

Fond össze a fonalakat. Kezdd a bal oldal legkülső szélével, hajtsd át a jobb oldalra a középső zsinór alá.  Majd a jobb oldal legkülső zsinórját hajtsd át a bal oldalra és szintén a középső zsinór alá.

Negyedik lépés

Folytasd ezt a fonási mintát. Fond össze a zsinórokat olyan hosszan, amely passzol a csuklód méretéhez.

Ötödik lépés

Csomózd össze a másik véget is egy fogóval és/vagy egy huzallal. Csatlakoztass karkötőkapcsot a kötött csomódra.

Hatodik lépés

Vágd le a fölös zsinórokat.

Hetedik lépés

A karkötő már kész. Hogy még személyesebbé tedd, ráragaszthatsz, csatolhatsz vagy hozzáölthetsz különböző, apróbb díszelemeket, például:

Sőt, nem muszáj kapcsot vagy fémhuzalt használni a rögzítéshez. Korábban írtam egy bejegyzést, amibe a csúsztatós csomó készítéséről esett szó.

És tádá, megvagyunk! Győződj meg róla, hogy rendesen a karkötődhöz fixáltad a díszeidet, mielőtt viselni kezdenéd.

Színes karkötők | IndoKreatív

Te is szereted a színes karkötőket? Oszd meg, ha igen!

Szólj hozzá!

hozzászólás