Hasznos, ékszerkészítés tippek kezdőknek | Design kivitelezése lépésekben

Egy ékszer megálmodása és annak tervezetének papírra vetése csodálatos érzéseket hoz magával, ám nem biztos, hogy mikor a kivitelezéshez jutsz, ez a mámoros inspiráció alkotásod befejezéséig kitart.

Ugyanis egy divatos és részletgazdag karkötő, nyaklánc vagy egy komplett kollekció sok időt vesz igénybe, valamint még előtte be is kell szerezned a szükséges eszközöket – arról pedig még nem is beszéltem, hogy elsőre nem is biztos, hogy kényelmesen rá tudsz hangolódni a munkához.

Viszont, had írjak le most pár tippet, ami a folyamatban segíthet és nekem is bejött, mikor saját kezűleg csináltam magamnak pár darabot néhány ékszerminta alapján.

Ha Te is szeretsz vagy szeretnél egyszerű, de ugyanakkor meseszép ékszereket készíteni magadnak, akkor ez a poszt Neked íródott!

Ékszerkészítés tippek

Hogyan kezdjünk neki?

I. Ne terheld le magad rögtön a bonyolult részekkel, kezdd az alapokkal és onnét indulj.

II. Nézz szét a neten, rengeteg videót, ingyenes ebookokat és egyéb blogtartalmakat találhatsz, amik alapján könnyen rátalálhatsz a múzsádra – nem beszélve a jobbnál jobb elkészítési ötletekről, házi praktikákról és az online, mini tanfolyamokról. Egyébként ötlethalászáshoz a Pinterest és a YouTube legjobb megoldás.

III. Először is, gyakorold be az ellesett lépéseket, amiket találtál álmaid ékszerének létrehozásához. Légy türelmes magadhoz, mert ha rögtön beleveted a főmunkádba magadat, nem biztos, hogy azt látod viszont az asztalon, amit elképzeltél és könnyen válhatsz frusztrálttá.

Ékszerkészítés házilag

Eszközök és hozzávalók

I. Csakis minőségi anyagokat és rendes ékszerkészítő szettet szerezz be a tökéletes (és tényleg értékes) végeredmény jegyében.

II. Használj faburkolatot vagy valamilyen egyéb, cellázott fatáblát dizájn készítéséhez. Ha meggondolnád magad, ennek a segítségével újra tervezheted ékszered kinézetét, anélkül, hogy elölről kezdenéd a munkát és pazarolnád az alkotóelemeket.

Bead baoard, azaz faburkolat ékszerkészítéshez

III.  Mindig használj erős, gyöngyfűző damilt, illetve hajlítható fémkarikát (jump ring) a folyamatos súlyeloszlatáshoz és a magabiztos viseletért.

IV. Ha csavaros gyöngyökkel szeretnél dolgozni, akkor használj erre külön egy speciális fogót! Ezek a darabok a munka során könnyen széttudnak esni, viszont az erre kialakított, hajlító fogó sokkal erősebben tudja tartani a gyöngyszemeket.

Designtervezéshez ötletek

I. Ne félj hozzáadni, illetve elvenni az eredeti ötlet alapján a sablonhoz hasonlítva, attól még hogy más lesz a Tiéd, nem biztos, hogy rosszabb is – sőt, mindig akkor néz ki a legjobban egy darab, ha a saját ízlésedet tükrözi híven.

II. Viszont nagyon gyakran nem úgy néz ki végül a terméked, mint ahogy az eredetileg indult. Lehet, még jobb és szebb is lesz, mint ahogy azt elsőre akartad.

Viszont, ha nem tetszik, ne izzadd túl a dolgot, tedd félre és legközelebb jobban fog sikerülni vagy próbálj ki egy másfajta mintát.

III. Olyan nincs, hogy hiba, csak lehetőség a fejlődésre. Néha a “hibák” adják hozzá a legszebb pluszt ékszereinkhez!

IV. Ha mégis olyan lett az ékszered, ami Neked egyáltalán nem tetszik, másnak tutira kelleni fog!

Ékszerkészítés házilag

És a végére…

Bátorító szavak

I. Légy türelmes és engedékeny magadhoz.

II. Ne légy csalódott, ha a végtermék nem néz ki olyan profin, mint amilyet egy képen láttál viszont. Ha folyamatosan gyakorolsz, meghozza a gyümölcsét.

III. Ne stresszeld túl a hibákat.

IV. Ne add fel! Szeresd, amit csinálsz és őrizd meg a szenvedélyed lángját!

V. Élvezd minden egyes lépését az alkotásnak: hisz ezzel is teremtesz – a végén, ha hordod magadon a saját két kezeddel készített kollekciódat vagy máson látod a te munkádat, hálás leszel magadnak, hogy időt, energiát és sok szeretetet szántál rá!

+1…

FIGYELMEZTETÉS!

Ha egyszer elkezded, függőséget okoz. :)

Ha kedved szottyant tanulni és ihletet meríteni első, saját ékszersorozatod legyártásához, úgy töltsd le ingyen az Ékszerkészítő Leckefüzetet, melynek új részeit minden negyedévben pluszban automatikusan megkapod a Mini Magazinunkkal együtt.

Tetszett a cikk? Oszd meg a többi kreatív barátaiddal is!

 

Szólj hozzá!

hozzászólás