Mesébe illő gyöngyberakásos brossok | Rózsaszín homokpartok ékszerei

Lombok-szigeteken található egy kis elhagyatott tengerpart, melyet nemes egyszerűséggel “Pink Beach”-nek, azaz Rózsaszín Tengerpartnak hívnak, mivel a habos hullámok nyaldosta partokat halvány babarózsaszín, finom szemcséjű homok fedi s amely a szépséges gyöngy bross standokról is híres.

Pár órát nekem is szerencsém volt ezen a pici földi paradicsomon tölteni, s a kagylógyűjtögetések meg a lubickolgatások között sikerült is rálelnem csodálatosan szép, kézzel megmunkált díszítőelemekre.

Írtam már korábban a  modern divathoz illő brosstűkről és ásványköves, ezüstözött brossokról. Vannak, akik nem szeretnek semmi csüngő meg himbálózó csecsebecsét viselni a fülükben vagy bárhol máshol, és ha te is ezt a tábort erősíted, akkor az eddigi és az elkövetkezendő brossos posztok is mind neked szólnak. Egy megfelelő formájú, színű és ragyogású darab az estélyiden vagy a kalapodon sokszor pont elég, hogy felvirágoztassa a megjelenésedet. Vagyis ahogy mondani szokták: a kevesebb néha több.

Hello Kitty kitűzők stílusos kislányoknak :)

Ha viszont úgy gondolod, a brossok nem tartoznak az imidzsedhez, semmi gond, akkor is ajánlom hogy görgess tovább és nézelődj, hisz mint lakásdekorációk is ugyanúgy megállják a helyüket – például függönydíszként!

Gyöngy bross: Rózsaszín márványköves bross strasszkövekkel és édesvízi fehér gyönggyel

Pár darabnak – mint például a pillangóbrossoknak- a fő különlegessége a dizájn mellett a foglalatban található tökéletes gömbformájú, édesvízi gyöngy. Általában ezek a szemek viselnek valamilyen deformációt vagy más egyéb tökéletlenséget magukon, ezért ha igazgyöngynek nem is számítanak eredetüket illetően, jóval értékesebbek, mint az átlagos tojásdad vagy fodros, egyenetlen felületű társaik.

(A részletek éles megtekinthetőségéért állítsd a videó minőségét legalább “720p HD”-ra)

Igazából az édesvízi gyöngy nem igényel semmilyen extra gondozást, mivel nem olyan mint a kagyló vagy más meszes felépítésű alkotóelem – bizonyára te is fogtál gyöngyöt, polírozott és olajjal kezelt felülete maximum áttörlést vagy lemosást igényel ha szennyezettség éri, mint például izzadtság vagy egyéb kozmetikum. Azonban, szappan nem érheti. Rendszeres tisztítását nedves, puha törlőkendővel kell megoldani, esetleg speciális tisztítószerrel  makacsabb elszíneződés esetén.

Viszont, ha úgy gondolod valami visszafordíthatatlan történt a gyöngyöddel, például megsérült, irány az ötvös – mint már említettem a sterling ezüstöknél is, jobban jársz, ha ilyen esetekben nem tekinted a Google-t a barátodnak és nem kezdesz el kétségbeesetten házi módszerekkel kísérletezgetni, mert a végén még rosszabb lesz minden. Valamint, tárolásukkor itt is ügyelni kell a légmentességre és az izoláltságra, más ékszer ne karcolja össze őket.

Gyöngy bross: Kék kristályos virág bross édesvízi gyönggyel

Kék kristályos virág bross édesvízi gyönggyel

Mivel a gyöngy mindig is a bőséget és a jólétet szimbolizálta, így helye a divat világában töretlen, Magyarországot is beleértve. Sokan több színt is szeretnek egymással kombinálni, mivel a legszimplább külsőt is képes teljesen feldobni.

Ámulatba ejtő gyöngykarkötő galériáért klikkelj ide >>

Ha pedig szeretnél egyet tőlem ajándékba, akkor kezdd itt >>

Ezek a kézműves darabok is tetszettek? Oszd meg őket!

Szólj hozzá!

hozzászólás