Ezüstözött brossok ásványkövekkel | A citrin és az ametiszt értékei

Ha a bross szót olvassuk, az elegancia, különleges esemény és az ünnep fogalmai jutnak eszünkbe, pedig Indonéziában ezeket a kifejezéseket az átlagos hétköznapok ugyanúgy magukba foglalják (írásom a helyi nők vásárlási viseletéről >>)

Számomra is a mindennapok tartozékává vált, bár én nem követem a lányok és asszonyok közt elterjedt helyi elvet, miszerint minél óriásibb, annál csinosabb. Annál inkább az aprólékosság, a minőség és a kifinomultság az – és legfőképp az egyszerűség (mert az nagyszerűség :)) – amit megfigyelek egy ilyen darabon.

Virágbross citrinkővel

Az első képen található alkotás a legbűbájosabb számomra, s nem csak a foglalatában található sárga citrin kő miatt, hanem mert nagyon szeretem a virágokat. Fehéren tündöklő részleteit és mikróerezeteit pedig felfogni se tudom, mekkora türelem lehetett megművelni.

A citrin kő, mint minden más ásvány, természetesen sok pozitív tulajdonságot rejt magában, melynek rendszeres viselése adott problémák megoldására vagy jellemzők erősítésére remekül hat:

“A citrin a legismertebb drágakövek közé tartozik, gyógyhatása fizikai és lelki egészségünket szolgálja. Mivel a nap erejét hordozza sok meleget és energiát ad, kreatív kő. Az öröm köve. Felderíti az elmét, és a lelket. Jó kedvet hoz. Tudat és gondolat tisztító, segít kibontani önmagamban a bőség, siker, jólét és a szerencse tudatosságát. Segít, hogy csak ilyen gondolataim legyenek. Segítségével megteremthetem magamnak mindazt, amire vágyakozom. Megélhetem vele az élet édességét. Növeli az önbizalmat, segíti az önkifejezést. Depresszió, félelem és nyughatatlanság kioldója. Hasznos azoknak az embereknek, akiket a külső hatások mélyen befolyásolják. Melegítő hatású. Diéta során segít kiválasztani a méreganyagokat a szervezetből Erőt ad.” – Gyógyításkövekkel.hu

Csillag alakú bross citrin kővel

A másik kő, mely szintén mélyen becsülendő az emberi egészség és jólét szempontjából, az az ametiszt. Féldrágakő révén eleven tulajdonságokkal szintén rendelkezik, ám már csak ha ibolyaszínének meleg és megnyugtató látványából indulunk ki, akkor nem meglepő, ha sok helyen a béke és a megbocsátás kövének nevezik. Számos spirituális tan is igen nagy tudatosságot tulajdonítanak ennek a kőnek, így ha komolyan foglalkoztat a csakráid, hormontermelő szerveid vagy energiáid kiegyensúlyozott áramlásának megsegítése, akkor érdemes a kutatást elkezdened az ametiszt viselésének, illetve magadnál hordásának termékeny hatásairól.

Virágbross ametiszt kővel

Az ilyen darabok nagyon jól mutatnak ruhaneműkön és női táskán, azonban az utóbbira felhívva a figyelmet jobb, ha azt tényleg inkább alkalmanként díszítjük fel, mivel mesterművekről van szó, jobb ha nem tesszük ki őket a mindennapok durva sürgés-forgásának – nem beszélve az esetleges ütődésekről vagy az időjárásról, aminek a változásai a táskán felejtett, folyamatosan kinnlevő ezüstözött brossra egyáltalán nincsen jó hatással; mint tudjuk, mint az ezüst, ez is elkezd könnyen oxidálódni, így ha hazatértünk értékes díszeinkkel, első dolgunk mindig az legyen, hogy biztonságos, légmentesen zárt helyre tesszük azokat.

Ezüstözött brossok ametiszt és citrin kövekkel

Van aki szerint a gömbölyded szirmok kislányosabbak, a hegyes, csillagformájú virágok pedig már inkább az érett nőiességet szimbolizálják. Neked mi a véleményed, melyik fazon tetszik?

(Ajánlat: ha szeretnéd tudni, hogy az ametisztnek melyek a legértékesebb darabjai, és hogyan tudod őket kiszűrni akár egy egyszerű vásáron, töltsd le ingyenesen a segédletet ide kattintva >>)

Szólj hozzá!

hozzászólás