Esztétikus, jópofa szettek összeállítása fillérekből, ötlet híján

Arról már regéltem, mi olyan jó a naturális ékszerekben kívül és belül, de azt meg sem említettem, hogy ezek az anyagok nem csak hogy szépek meg egészségesek, de legtöbbjük alapanyagai könnyen megtalálhatóak (Fából készült karkötőkért, nyakláncokért és fülbevalókért kukkants be vagy pedig nézd meg milyen nyakéket és füldíszt tudsz alkotni “feltuningolt” kagylókból)

Viszont az nem elég hogy olcsó legyen az elkészítése, jól is kell kinéznie! Ehhez adok most Neked pár ötletet.

Káprázatos ékszerszett olcsón, kis büdzséből

I. Készíts egy egyszerű, kavicsmedálos nyakéket

Hurkolj át egy kisebb, dekoratív követ rugalmas fémhuzallal és ezt követően a huzalszálakra csavarva csatlakoztass zsinórt, hogy nyakláncként viselhesd! Használj fel értékes köveket vagy legalább félértékeseket a természetes elegancia megőrzése végett, mint amilyen a türkizkő vagy a korallkő (Természetesen, egy talált, sima, dekoratív kavics is megfelelő lesz a célra)

Mindig próbálj eredeti, nem szintetikus anyagot használni zsinórként, például marhabőrt vagy szarvasbőrt. Ezeknek az utánzatával is dolgozhatsz, ám nem biztos, hogy tartós is marad az ékszered hosszabb távon. Ha viszont nem szeretnéd átkötözni a medált bőrmadzaggal, akkor olyan kő után keress a hobby boltban, ami már ki van fúrva vagy legalább van rajta egy kis gyűrű, amin keresztül a zsinórt áttudod fűzni. Ugyanezt az ötletet átviheted fülbevalóid elkészítéséhez.

Türkizmedál nyakláncra felfűzve

Fotót feltöltötte: Wikivisual

II. Zörgős gesztenyekarkötő gyöngyök helyett

Gesztenyeszezon hiányában ugyanezt megtudod valósítani gombokkal vagy érmékkel, képzeletedre van ez bízva. Ha a gesztenye, szilvamag, satöbbire esik választásod, úgy mindenképp legyen kis elektromos fúró kéznél, enélkül túl macerás lenne a lyukasztás. :) Valamint, ha magvakkal dolgozol, mindig még a lefűzésük előtt lakkozd le őket.

Gesztenyék ékszerkészítéshez?

Természetesen, mint ahogy a másik ötletnél is, vica versa, ezeket nyaklánchoz meg egyéb más kiegészítőhöz is felhasználhatod alapanyagként, ha úgy jobb neked. További hasonló, nagyon szuper ötleteket természetes alapanyagból a Csináljékszert.hu oldalán is találhatsz ide kattintva.

III. Ékszerek batikanyagból

Igen, nem csak pólót meg terítőt tudsz batik stílusban mintázni, vagyis jobban mondva, nem csak ruhaként vagy otthoni dekorációként tudod anyagaidat felhasználni, de az ékszereidhez is! Modern batikoláshoz házi kivitelezésben már adtam ötletet (itt pedig egy még egyszerűbb megoldás), sőt az ehhez szükséges kopásmentes, házi textilfesték receptjét is megadtam.

Néhány minta példaként ebben a táblában, hogyan használhatod fel a batikodat textilékszerészethez:

A batik önmagában is unikum, hát még ha te külön előállítod, az az igazi extra! Ez a tudás, nem csak akkor jöhet jól Neked, ha egyedibb akarsz lenni kiegészítőiddel, de akkor is, ha a kézműves ékszerpiacra szándékozol betörni.

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel, akik szintén szívesen merítenének ihletet!

Szólj hozzá!

hozzászólás