Házasodj az istenek földjén | Csodás öltözetek, dekorációk és élménybeszámolók

Sokunk életében eljön egyszer a pillanat, amikor is valóra válnak leánykori álmodozásaink és párunk megkéri a kezünket, majd ezután kezdetét veheti a lázas készülődés a nagy napra

…és aztán döbbenünk rá, milyen stresszes és megterhelő ez a rövid, de annál intenzívebb időszak! Rengeteg okot lehetne felsorolni, miért is tud néha rémálommá válni a korábbi habos, rózsaszín álom, de egyet emelnék most ki – saját tapasztalatomból is kiindulva – ez pedig nem más, mint a ruha és a dekoráció kiválasztása, illetve megtervezése.

Ha egzotikus, átlagostól eltérő esküvőre vágysz, akkor ez a cikk neked szól! Az indonéz nép híres a mesés esküvői szertartásaikról és gazdag ruhakölteményeikről, hisz ilyenkor mindent arany és virágtenger borít be. Ha te is épp  eme izgatott időszak részese vagy, kukkants meg pár gyönyörű ötletet Noviyanto Anettől, a Bali kirándulás & esküvő vállalkozás társtulajdonosától!

Indonéz / jávai esküvő keresztényeknek

I. Indonéz tradicionális esküvői ruha modern stílusban ha unod a fehéret – kebaya (köbaja=csipkefelső) vagy hasonlóan élénk, erőteljes színekkel teli öltözék.

Ha páratlanul különleges menyasszony szeretnél lenni, ne félj feltűnő színű ruhát választani! A fehér közkedvelt az indonéz körében is, ám van nagyon sok a piros, pink, sárga színkavalkádos összeállítás is.

kebaya indonéz menyasszonyi ruhákII. Erős smink: az indonéz nők, legyen az hagyományos vagy modern esküvő, mindig domináns sminkkel lépnek az oltár elé!

Emeld ki erősen a szemed, s ugyanakkor ne félj vibráló színt használni az ajkaidon sem!

indonéz menyasszonyIII. Egyedi szimbólumok díszelemként: tradicionális házasságkötés részeként rengeteg jelképpel találkozhat az ember: bétellevél (Délkelet-Ázsiában honos pálmafa levele) a rossz szellemek elűzésére, illetve áldozati ajándékok a balinéz hindu istenek kiengeszteléséért és áldásáért.

Az otthoni házasságkötés során sok jelképet használhatunk: helyi babona szerint kell legyen rajtad valami új (általában ez maga a ruha), valami régi, valami kék, valami kölcsönben, csokor, rózsaszirom, rizs-vagy gabonaeső, kisfiú az ölbe, s így tovább.

magyar nő indonéz esküvőjeIV. Tisztító szertartás: az esküvő előtt régi indonéz szokás szerint a pár nem találkozhat bizonyos ideig, majd a házasságkötést megelőző napon tisztítószertartást végeznek, legalább a menyasszony számára. Jáván például rózsaszirmos-jázminos vízzel mosdatják meg a házasulandókat.

Ha ilyet nem is csinálunk otthon, az esküvő előtt a sok szervezkedés után igenis rád fér a pihi, szánj időt rá! :) Vonulj el egy wellnes-hétvégére vagy csak a saját otthonodban kényeztesd magad a nagy nap előtt, hogy testileg-lelkileg tisztán lépj az oltár elé!

rózsaszirmos tisztító víz

Noviyanto Anett, bali kirándulás és esküvő szervezője

Brrr… :)

Rendezési ötlet: amilyen az enyém volt…

indonéz esküvői (padang) dekorációindonéz esküvői (padang) dekoráció

indonéz esküvői (padang) dekoráció

indonéz esküvői (padang) dekoráció

És visszatérve Anettékre…

Kik is vagytok pontosan?

Magyar-indonéz családi vállalkozás vagyunk: Anett, a „hátteres“, Anto a „lebonyolító“, Áron & Milán pedig a két asszisztens. :D

Férjem több mint 11 éve sofőrködik a szigeten, én pedig szerteágazó turisztikai tapasztalattal csinálom a honlapot, blogot, Facebook oldalt, Instagramot, illetve mindenekelőtt a programszervezést és kapcsolattartást a vendégekkel.

Utazás- és esküvőszervezéssel foglalkozunk elsősorban itt, az istenek szigetén, de szervezünk utakat Indonézia más részeire is, köztük Komodóra, a közeli meseszép Gili-szigetekre és Jáva kulturális központjába, Yogyakarta városba is

magyar pár hindu esküvője Indonéziában

Az igényektől függően alakítjuk a programot, minden érdeklődőnek összeállítunk egy személyre szabott programtervezetet (ami, persze, csak ajánlás). Többedszerre Balira utazóknak is vannak jó tippjeink, ajánlataink! A megbeszélt privát kirándulások keretében mutatjuk meg a sziget méltán híres helyeit és eldugott kincseit: saját, légkondicionált autó és saját sofőr áll rendelkezésére az utazónak, bármit is szeretne.

magyar pár hindu esküvője Indonéziában

S milyen élményeket kap, aki veletek szervezi az álomnapját a szigeten?

Tengerparti esküvő keretében: türkiz & mélykék színekben pompázó, morajló tenger… fehérhabos hullámok… szikrázó napsütés… lágy szellő… puha, meleg homok… egzotikus dekoráció…  meghitt hangulat…

Avagy tradicionális balinéz esküvő az igazán különleges élményre vágyóknak: egy felső kasztbeli balinéz családnál, a hindu hagyományoknak megfelelően, színpompás helyi ruhában, autentikus zenével, balinéz táncelőadással, hagyományos balinéz fogásokkal! :)

Akik ott voltak

„…szeretnénk megköszönni azt a kedvességet, mérhetetlen nagy tudást és szívélyességet, alázatot, amit kaptunk Tőled a kirándulások alkalmából! A nyaralásunk Veled lett teljes, kerek egész! Mindenkinek ilyen idegenvezetőt kívánunk, mint Te vagy és reméljük, hogy legközelebb is kirándulhatunk Veled!:)
A Bali yoga tábor tagjai
Ölelés: E.Kriszta“

„2013-ban…Anették…nagyon sokat segítettek az esküvőnk szervezésében és nagyon szép helyekre vittek minket. 
Köszönünk mindent! ;)“
Dóra & Péter

„A dekoráció a környezet gyönyörű volt a szervezés is nagyon jó volt mindenki nagyon kedves volt vidám mosolygós tökéletes volt“

Réka & István

magyar pár hindu esküvője Indonéziában

Anették tehát sok szeretettel fogadnak párokat, akik mind hivatalos, mind szimbolikus esketésben gondolkodnak és nem érik be a fentiek “magyar verziójával” :) Sőt, idén a hozzájuk látogatók értékes, személyre szabott extrát kapnak: minden pár 1-1 ajándék batik szarongot vihet haza esküvőjüket követően (derék vagy mellkas köré köthető, kézzel szőtt anyag, mint amilyen a fenti páron is van)

batik szarong, kelme

Ha tetszett a cikk a Bali kirándulás & esküvőtől, jelezd egy megosztással!

Szólj hozzá!

hozzászólás