Énmárka: mondd neked valamit? | A stílusod összhangja a gondolkodásoddal

Na. Mi történt? Itt vagyunk egy blogon, ahol lehet olvasgatni cuki kis házi divattervezéses meg dekorációs tippeket, meg még az alternatív batikolást is cincáljuk több ízben; hogy jön ide az énmárka most?

Nos, az énmárka igenis erősen kötődik a kézművészethez, s különösen az iparművészethez, ugyanis az énmárka a megjelenésnél, a külső elemeknél, sőt rögtön az első benyomásnál kezdődik – legyünk akár mi a készítők vagy a készítő alkotásainak viselője.

De mielőtt folytatnám, tisztázzuk akkor, mi is az az énmárka.

Énmárka, divattervezés, self-branding kézműveseknek

“Az ember maga, azzal, amilyen hatást gyakorol másokra, ahogyan a többiek gondolkodnak róla, amit éreznek iránta. A jó és a rossz tulajdonságokkal együtt. ” – mondja a Sikermarketing.hu.

Tehát minden egyes megnyilvánulásod, rezdülésed, sőt egy kósza hajtincsed is mind-mind az énmárkádhoz ad hozzá, a te személyes értékrendedhez és ehhez igazodva vonzódnak be emberek, lehetőségek és egyéb események az életedbe.

Személyes márka a közéletben

Általában vállalkozók és marketingesek szoktak ezzel a szóval dobálózni és a neten már számos oldalon olvashatunk róla bővebben, több perspektívából is, ám én ebben az új rovatban nem ilyen szemszögből fogom megközelíteni a témát.

Az énmárka fogalma alatt innentől az önkifejezésre, self-designra és önmegtervezésre gondolok. És mielőtt belemennénk, mennyire függ ez az egész a napi szokásaidtól, rítusaidtól, kezdjük az elejétől:

Mire gondol a másik, ha először pillant meg Téged?

És itt jön képbe az, mikor gyakran emlegetem az imidzs és a hozzád passzoló stílus kialakítását, valamint annak fontosságát. Nem, nem fogom azt mondani, hogy ez függ attól is, hogy ki a másik személy. Ugye, a normális az, mikor automatikusan tanácsoljuk, hogy első randin, hogy jobb kinézni, aztán állásinterjún mit jobb viselni, meg hogy hogyan öltözz fel egy vacsorára a munkatársakkal.

Nem, az énmárka-tudatos öltözködés ebben különbözik az átlagos viselettől. Nem kell izgalmas, szivárványos ruhatárra gondolni a mindennapokra, viszont, ha te egy mintaképpé szeretnél válni, akkor nem számít milyen esemény fut be az életedbe vagy hol jelensz meg, ne menj szembe a saját elveiddel és képviseld bátran a te személyes márkádat:

Azaz, egy letisztult, szimpla, de dekoratív, minden élethelyzethez passzoló öltözetet állítsunk össze a mindennapokra és valami olyan kis pluszt  mindehhez hozzáadni, ami a mi egyedi névjegyünkké válhat.

Énmárka: egyedi lenni egyedi kiegészítőkkel

Például az én egyik elvem az, hogy csak kézműves ékszert viselek magamon és ez is hozzá ad egy plusz szemet az értékrendemhez. Ócska bizsut hordani engem tuti nem fogsz látni soha. Ebből ki lehet következtetni, hogy nekem fontos az eredetiség és a hitelesség, s hogy a minőségi munkák azok, melyeket támogatok.

Vagy ha látom, hogy te szeretsz gyakran ásványköves ékszerszetteket viselni, akkor levonhatom azt a következtetést, hogy tisztában vagy az elemi képességeikkel kapcsolatban és tudatos vagy az anyatermészet által felhasználható erőkkel, így máris van egy közös témánk, amiről tudunk beszélgetni.

Énmárka: egyedi lenni egyedi kiegészítőkkel

Na, ez az énmárka adta első benyomás. Már az ilyen részletekben megmutatkozhat, mi a fontos neked az életben, mit támogatsz, mi a te szívügyed vagy küldetésed.

És ezekkel a részletekkel kezdődően találhatnak meg olyan lehetőségek, személyes sikerek az életedben, melyekre szíved mélyén vágytál.

Tehát okosan, jól válogasd meg a mindennapi öltözéked és ha énmárkát szeretnél kialakítani, ne bonyolítsd túl. A ruhád képviselje a személyedet, a plusz kiegészítők a gondolkodásmódodat, és a névjegyed pedig legyen olyan erős, hogy egyből betudjanak azonosítani.

Ha mindez megvan és még híven egyensúlyban van mindez a cselekedeteiddel és a munkáddal, akkor mondhatjuk, hogy az énmárkád sikeres.

 

Érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg a többiekkel is!

U.i: Van egy cikkem a modest fashionról, amely a szolid divat képviselői követnek, köztük én is. Ez is lehet egy része egy hölgy énmárkájának, klikk, ha érdekel, én mit képviselek >>

Szólj hozzá!

hozzászólás