Batik táska elkészítéséhez lista, mit hol találsz

A 2017-es évben sok olyan hasznos infót osztottam meg a batikról is és a táskákról is, amivel sok inspirációt, ötletet nyerhetett minden olvasóm. Sőt, batik táska mintákat is megtekinthetsz, ha még nem tudod, hogy kell pontosan elképzelni egy profi darabot.

Jóllehet, a profi darab mindig minőségi anyagot, díszítést és tervezést jelent, viszont ha kezdőként játszanánk mi is az elkészítés ötletével “házi magyar módra”, úgy most ebben a cikkben adok ötleteket és forrásokat, melyek segítségével a batik táska elkészítésének a rejtelmeibe beleugorhatsz!

Batik kézi táska - indonéz szuvenír táska

De mielőtt ugornál: már rögtön az elején adhatsz magadnak egy cuki kis ajándékot motivációként, mely elengedhetetlen eszköze minden szabónőnek. Ez nem más, mint az egyedi eszközrendező varrótáska finom és csajos dizájnnal, aminek az elkészítési leírását itt találod >>

Divattervezés, ruhatervezés nőknek

I. Amivel mindenkinek kezdenie kell >> szabásminta!

Korábban megosztottam egy blogbejegyzést, melybe beleágyaztam olyan táblákat, melyek teli vannak szuperebbnél szuperebb táska szabásmintákkal meg patchwork ötletekkel, így ami max. innentől zavaró lehet, az a bőségzavar, melyikkel is kezdd :)

Ezt a rövid bejegyzést itt találod meg >> Táska szabásminták kezdőknek

Illetve ha egyszerűen még több kész ötletre van szükséged, milyen táskát is készíts első körben, itt még találsz egyedülálló tervezésű batik táskákat, indonéz módra >>

II. A táska anyaga: házi batik vagy megvásárolt anyag?

Ez rajtad áll, melyiket szeretnéd megspórolni: pénzt vagy időt? Ha az előbbit, akkor itt sok olyan trükköt találsz, melyek a filléres megoldásra törekszenek és a könnyű otthoni kivitelezésre, tartósak is és szépek is, de ugyanazt a színvilágot és mesteri minőséget nem tudja visszaadja, mint az eredeti, tradicionális batik.

A prémium termék pedig legtöbbször prémium árat jelent :)

Ha a házi batikolást szívesen kipróbálnád – és örömmel is ajánlom figyelmedbe, főleg hogy az általad elkészített táska sokkal nagyobb értékkel fog bírni, ha az anyagot is te magad készíted elő  hozzá – akkor itt egy hasznos lista a korábbi blogposztjaimmal:

Batik táska elkészítése házilag, klikk:

Ha pedig gyorsabb szeretnél lenni vagy szimplán nincs kedved külön még magával a batikolással is foglalkozni, akkor találtam Neked egy korrekt árakkal dolgozó, külföldi anyagokat áruló webshopot, mely a világ minden területére szállít. Itt megtekintheted a boltot >>

III. Nem utolsó sorban: hangulat!
  • Kapcsolj  be egy jó kis háttérzenét, amire élvezettel kézműveskedsz, akár kellemes lágy, akár zúzós, a lényeg, hogy elemedbe hozzon!
  • Takarítsd le a munkaasztalod, csak a lényeg legyen rajta és max. 1-2 dolog, ami a munkádra segít fókuszálni, akár egy kép a kiválasztott mintádról
  • ÉLVEZD! Az alkotási folyamatkor értelemszerűen felszabadul egy csomó alkotói energia, melyek a későbbiekben tovább növelik a kreativitásodat, csökkentik a sikerélmény hiánya okozta frusztrációt, valamint a hangulatingadozásokat is (erre nekünk nőknek, különösen szükségünk van ;) )

Kreatív ötletek, táskakészítés klikk >>

Tetszett a cikk? Oszd meg a többi, kreatív házi tündér ismerőseiddel is!

Szólj hozzá!

hozzászólás