Bambusz dekoráció otthonra, avagy ilyen az indonéz lakberendezés

Ha vonz a távoli Délkelet szépsége, bizonyára be is szeretnél lopni némi hangulatot onnét az otthonodba. Ha nem és nem is vagy kíváncsi a bambusz dekoráció mikénti hangulatos elrendezésére, görgess tovább a kategóriákhoz :)

Bambusz dekorációÍme pár ötlet képekben a trópusokról, miként is teheted szebbé és egzotikusabbá otthonodat indonéz módra:

I. Bambusz tálak, tányérok

 

Ha van egy csupasz falad, akkor semmi mást nem kell tenned, csak kreatív módon elrendezned rajtuk ezeket a pihekönnyű bambusz dekorációkat, ráadásul a port se vonzza egy kerámiából készült tányérral szemben.

II. Bambusz falvédő

Mint feljebb említve volt, nem csak porkérdésben előnyös a bambusz, de a vizes környezetet is remekül bírja trópusi eredeténél fogva, így fürdőszobába, illetve panellakásban a szélen lévő, átázásra hajlamos szobafalra tökéletes megoldás a bambusz – plusz, nagyszerű hangulatot is varázsol a környezetedbe!

III. Bambuszkeretes kép

A bambuszban az a jó, hogy nem csak hogy egyszerűsége ellenére bármely festményt vagy fotót feldobja, de nem kopik, erodálódik és nem is törékeny sok más képkerettel szemben.

Ha hozzá jutottál egyhez és kedvet kaptál valamilyen natív mintázatot belefoglalni a falad díszítéséhez, anyagfestéshez itt egy kopásmentes, batikolós poszt illetve egy pár perces festési trükk.

IV. Bambusz lámpák

Az Ikeában már kapni indonéz-vietnámi ötvözésű bambusz dekorokat, többek közt ezeket a lámpákat itt fenn, így ha arra jársz és keresed a megfelelő lámpaburát egy ízléses, dekoratív környezet feldobására vagy akár egy meghitt hangulatvilágításhoz, akkor a bambusz lesz a legmegfelelőbb számodra.

V. Bambusz hintaszék!

Van egy kerted vagy egy szép nagy teraszod? Szerezz be egy ilyen ülőhelyet és máris elvarázsolja a kint töltött perceidet – nem kell hogy lógnia, lábakkal is ugyanolyan kényelmes és nem mellesleg jó a hátnak is (de azért hintázni rajta murisabb)

Végezetül, szintén a kertedbe:

VI. Bambusz fáklya

Ha a családdal grillezel kinn, ha isztok együtt egy hűvös estén egy forró kakaót – vagy épp romantikus estét tervezel a pároddal, a bambusz fáklyák könnyedén megtudják alapozni az együtt töltök idők különlegességét.

Tetszenek a bambusz dekorációk? Oszd meg a barátaiddal is!

Szólj hozzá!

hozzászólás