Kézzel festett, cuki kulcstartók (Baglyok, gyíkok, majmok és elefántok)

Azt vettem észre, hogy mi magyarok különösen szeretjük a mai napig díszíteni a kulcscsomóinkat – nem számít, hogy nem fér már bele a zsebembe, hogy alig bírom kinyitni tőlük a zárt, illetve nem győzöm kibogozni a táskám tartalmából a legkapkodósabb pillanatban, akkor is ott kell csörögniük a különféle, nehéz, csilivili csecsebecséknek. Muszáj és kész :)

Ha te is kulcstartómániás vagy mint én és van pár üres kis darabod ami díszítésre vár, akkor ez a poszt neked íródott. Íme lentebb pár minta Lombok-szigetről, aminek a motívumait te is könnyedén letudod másolni. Gyerekeknek is nagyszerű kreatív foglalkozás, apró ajándékként pedig minden korosztálynak elkészíthető – hisz kulcsa van mindenkinek :)

elefánt kulcstartó

Amire szükséged van:
  • akrilfesték (arany, lila, zöld, stb.)
  • finom fa (gipsz, kerámia is jó, illetve ha műanyaghoz/fémhez vásárolsz akrilfestéket, akkor viszont a felületnek megfelelőt válaszd ki!)
  • kulcsgyűrű
  • íróka (sima nyomós kb. 500 ft)
  • porfesték
  • (festékszóró)

majmos kulcstartó

És már kezdődhet is a móka! Arra azért ügyelj, hogy a legvégén, mikor kész vagy a mintád felfestésével elég, ha egyet spriccelsz a porfestékkel rá ha finom, lakkozatlan fára vagy gipszre festesz, illetve hogy a kulcsgyűrű ezt követően, a legvégén kerüljön fel.

Tipp: ha ilyen szép szirmú virágokat szeretnél te is viszont látni a műveden, akkor szerezz be egy picike festékszórót is és miután a írókáddal felrajzoltad a virágod szirmait fehér színű festékkel, a kívánt színnel feltöltött szóróddal fújj a virág közepére.

bagoly kulcstartó

Ha jópofáknak tartod őket, inspirálj másokat is egy megosztással!

Szólj hozzá!

hozzászólás