Ámulatba ejtő, indonéz női batik-ruhák | Egy felfedezetlen stílus

Női, batikolt ruha indonéz stílusban

Mostanában sokat írok a batikról és a batikkészítésről, ám nem véletlenül ugyanis egyre inkább terjeszkedik a világban mindenféle fajtája és stílusa- Magyarország divatvilága viszont le van maradva és fogalma sincs arról, milyen forradalmi, iparművészeti újítást hagy ki a mai napig:

– létezik a páratlan és exkluzív, eredeti tradicionális batik, mely hajszálpontos mintáit a biztos kezű viaszfestésnek köszönheti,

– a félhagyományos, amelynél már nem tjanting tollal égetik bele a jellegzetes motívumokat az anyagba, hanem ecsettel festik fel

– és a modern batik, melynek ezernyi alternatívája van, s ide tartoznak a posztjaim is a házi batikolásról, illetve egyéb, batikmintás alkotásokról.

Nah. Álljunk meg most kicsit. Olyan sokat dolgoztunk mostanában, hol vannak a csajos cuccok??

Nyugi. Most nem lesz semmi tipp, semmi trükk, csakis szimpla gyönyörködés – megnézzük eme három kategória ruhakölteményeit!

I. Hagyományosan batikolt kelmék

II. Félig tradicionális batikok

III. Modern designú batik öltözetek

Persze a kategóriák nem csak a motívumoktól függenek, de a színektől és a fazonoktól is. Sőt minden egyes vonaljaik konkrét történeteket mesélnek el. Lehet, nem is tudsz róla hogy egy szomorú love story-t viselsz magadon. De az is előfordulhat hogy a háború színterét hordozod magaddak… vagy csak egyszerűen a helyi babtermés szimbóluma díszíti a viseletedet!

Lesz erről is szó hamarosan!

Te melyik kategóriát öltenéd fel leginkább?

Oszd meg ha tetszett a cikk!

Szólj hozzá!

hozzászólás