Ametiszt, a béke és elfogadás köve | Miben különlegesebb a többieknél?

Az ametiszt ásványkő érdekessége, hogy a legtöbb embert már első ránézésre is vonzza, hisz káprázatos lila színe és a hozzá párosuló ellenállhatatlan ragyogása egyfajta nemességet, megmagyarázhatatlan nyugalmat sugároz magából. Ebben az ametisztköves brossos posztban már említettem őket egyszer képekkel együtt.

Ametiszt köves nyaklánc, gyöngysor

A múlt hónapban beszélgettem egy nagy szakértelmű természetgyógyásszal, aki az ametisztet a világ legjobb köveként említette. Meg is ajándékozott néhány gyűrűfoglalatba valóval és a lelkemre kötötte, hogy becsüljem sokra és viseljem büszkén őket.

De azon kívül, hogy gyönyörű, mit gondolsz, miért tulajdonított neki akkora fontosságot?

Ametiszt ásványkő ajándékba

Ezeket kaptam ❤

 

Értéke abban rejlik, hogy nagy gyógyerővel bír a fizikai betegségekre, érzelmi problémákra, valamint hatásnövelő ereje van az energiatisztítás, csakraegyensúlyozás folyamataiban is. Az ametiszt egy kvarc, melynek magas vastartalma és megannyi ásványi elemei lényegében bármilyen egészségi állapotban, életszituációban segíti a fejlődést, kiegyensúlyozást.

Mivel ekkora ereje van a fizikai, spirituális és mentális állapotra egyaránt, könnyen segíti hordozóját meditatív, relaxációs állapotba juttatni. A türelmetlenségen is tud segíteni, így ha gyakran vagy feszült, frusztrált, akár megmagyarázhatatlan ok nélkül is, úgy belső konfliktusod mihamarabbi megoldását az ametiszt viselésével, magadnál hordásával megsegítheted.

Ametiszt, a béke és nyugalom köve

Hogyan segít pontosan az ametiszt?

Több írás is a kristályvilág legnagyobb problémamegoldójának tartja ezt a követ.

Legfőképp azért olyan csodálatos, mert segít kicsit átlökni Téged a nehéz szituációkon, illetve felülemelkedni nehézségeken. Mindezen folyamaton keresztül, növeli az intellektualitást és az összetett gondolkodókészséget.

Illetve, mivel jól hat az emocionális egyensúlyra, könnyebben dönthetsz nehéz helyzetekben vagy egy eldöntendő kérdésben határozottan választani. És akár reménytelen pesszimista, akár vak idealista vagy, mindkét végről az aranyközépútra terel :)

Ametisztköves gyűrű

Tehát ha az érzelmek kövét, vagy az empátia, pozitivitás kövét keresnéd, akkor NEM ez az ásványkő a Neked való, ugyanis az ametisztkő a tisztánlátást, nyitott rálátást, felfogást, önmagad és a világ jobb megértését segíti – akár a “legpártatlanabb” ékkőnek is hívhatjuk.

Bárhogyan, bárhol is légy az életben, a Te személyes fejlődésedet és ezzel együtt lelki harmóniád építésében segít. Akár egy magasztosabb, spirituális cél vezessen, akár egy sikeresebb élet képe, vagy a hullámzó érzelmeiden szeretnél javítani hangulatemberként, kezdj el dolgozni a célodhoz vezető úton és egészítsd ki ezt az ametisztkövek bevezetésével az életedbe.

Ma már  megannyi lélegzetelállító ékszerszetteket látni, melyeket ezek a kövek díszítenek, illetve az otthonodban egy-egy nagyobb, kidolgozatlan ásványkő dekorációként pompásan mutat. Éljünk a természet adta esztétikus segítségekkel :)

Ha szeretnéd tudni, hogy az ametiszt kőnek melyek a legértékesebb darabjai, és hogyan tudod őket kiszűrni akár egy egyszerű vásáron, töltsd le ingyenesen ehhez a segédletet ide kattintva >>

Tetszett a cikk? Oszd meg a többi ametisztkedvelő barátnőiddel is!

U.i: Legutóbb írtam a szeretet kövéről is, azaz a rózsakvarcról, itt megtekintheted miket jó tudni róla >>

Szólj hozzá!

hozzászólás